Kako ispeći prasetinu u rerni da bude kožica hrskava kao sa ražnja
Potrebno je :
meso prasetine
soli
voda
Priprema:
Praseetinu dobro oprati i osušiti ubrisima papirnim. So dobro utrljati, napraviti i proireze po mesu da bolje so prodre. Staviti na rešetku na pleh.
Staviti meso na rešetu a u pleh sipati vodu jednu veliku čašu.
Peći na 190 stepeni C. Svakih 30 minuta prasetinu premazivati četkicm sa ocedjenim delom u tepsije.
Povremeno okretati. Treba računati bar 3 sata da se peče u zavisnosti od rerne.
Pola sata možete pred kraj prelite šoljicom piva. Podići pleh bliže vrhu i povećati temperaturu na 210 -220 stepeni da korica postane hrskava.
Fantastično miriše cela okolina..
Ja sam na istoj žici ispekla i nekoliko bataka pičećih i premazivala sa masnoćom iz pleha.
Bilo je moče pola pleha u kojoj se može ispeći i krompir.
Uživajte u božanstvenom ukusu.
https://www.youtube.com/watch?v=owkPRQuux5M
No comments:
Post a Comment