Bakina kuhinja -nauči da spremiš slatko od šljiva
Potrebno je:
1 kg šljiva
1 kg šećera
grančica rezetla
2 vanilin šećera
1 limuntus
200 gr gašenog kreča
1 limun
Priprema:
Kreč razmutiti sa litar vode pa dodati još 1 litar i dobro izmešati . Ostaviti da odstoji bar 3 sata da se kreč slegne i da se izdvoji bistra voda
Šljive oprati pa oljuštiti. U šerpu sipati 2 l vode i sipati 1 limuntus. Šljive moraju da odstoje u tom rastvoru bar 1 sat. Ocediti bistru vodu iz kreča. Šljive izvaditi iz limuntusa pa ga preliti sa bistrom vodom. Ostaviti da šljive odstoje još 1 sat u krečnoj vodi. Posle sat vremena procediti i dobro isprati pod mlazom hladne vode.
Ja sam koščice izvadila sa ono viljuškom što sam vadila trešnje i višnje možete napraviti od stare viljuške. U šerpu staviti šećer pa sipati 300-400 ml. vode i ušpinovati. Kad se šećer ušpinuje dodati šljive.
Ja sam koščice izvadila sa ono viljuškom što sam vadila trešnje i višnje možete napraviti od stare viljuške. U šerpu staviti šećer pa sipati 300-400 ml. vode i ušpinovati. Kad se šećer ušpinuje dodati šljive.
Dodati i vanilin šećer i grančicu rezetle kao i limun na krugove isečen. Kuvati oko 30 min. dok se ne zgusne i izbiju u šerpi gusti beli mehurovi.
Pre nego šerpu sklonite sa šporeta kašikom izvadite malo slatkog i ohladite i pogledajte gustinu.
. Ostaviti tako do sutradan pa ih okrenuti i poredjati u police sa ostalom zimnicom.
Useful article, thank you for sharing the article!!!
ReplyDeleteWebsite bloggiaidap247.com và website blogcothebanchuabiet.com giúp bạn giải đáp mọi thắc mắc.