Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, April 18, 2021

Bakina kuinja- recept koji niste pravili ni videli a ni probali

EVO I DRUGOG RECEPTA ZA NEDELJU ODLIČAN JE I VREDI GA OBJAVITI - ZAHVALJUJEM

Bakina kuinja- recept koji niste pravili ni videli a ni probali



Potrebno za testo:
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
 300 ml mleka
1 jaje
600 -650 gr brasna
malo soli

Za madev je potrebno:

3 para kobasica tanjih
2 tanje šargarepe
200 gr spanaća
150 gr sira
1 jaje 
semeke susama
50 gr suve slanine
kačlavalja

Priprema:

Testo zamesiti od navedenih sastojaka mleko. kvasac.šećer, jaje brašno i so. Zamesiti sredneje glatko teso i ostaviti da odmara. Spanać skuvati sa šargarepom. Spanać oscediti i ismiksati u pire šargarepu ostaviti celu. Dodati mu kocku mekšeg sira pa izmešati. 


Ostatak sira stavit u drugu činiju ubaciti belance pa izmešati..Žumance ostavioti za premaz. Kobasice propržiti u tiganju. Testo razviti za pola cm pa donji deo premazatoi za 3 prsta širne   spanaćem i staviti po širini šargarepu.




Uviti malo pa je ušuškati i prtisnuti testo. Do njega premazati sig iste širine pa dodati kobasicu na sir i takodje uviti i tako do kraja uvijati .


 Testo na kraju spojiti i oštrim nožem iseći tanke rolate. Redjati u pleh. Ostaviti pokrivemo oko pola sata  pa ga premazati žumancetom posuti semenkama i seckanom na kocikice suvom slaninom.



 Peći na 220 stepeni 20-30 min. Pred kraj posuti rendanim kačkavaljem

https://www.youtube.com/watch?v=Gr0YpiNxT2E




No comments:

Post a Comment