Bakina kuhinja - za mene najbolji preliven krompir iz rerne
Potrebno :
600 gr krompira
kačkavalj
200 ml jogurta
100 ml mleka
biber, so
4 čena belog luka
3 kuvana jaja
1 jaje za preliv
30 ml. ulja
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci ne baš prekuvati. I 3 jaja skuvati U činiju razbiti jedno jaje, dodati jogurt i mleko malo ribanog kačkavalja dodati ulje. Sve izjednačiti.
Tepsiju podmazati uljem , krompir skinuti ljusku, pa iseći na krugove i poredjati pola krompira.
Posoliti i pobiberiti. Preko poredjati na krugova jaja, i narimbati kačkavalja i završiti sa krugovima krompira.
Preliti spremljenim prelivom i na kraju malo ribanog kačkavalja. Peći na 210 stepeni 50 min.
https://www.youtube.com/watch?v=_nXhcdNhdMI
No comments:
Post a Comment