Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, August 11, 2017

Bakina kuhinja - fino slano pecivo sa čerijem

Bakina kuhinja - fino slano pecivo sa čerijem

Ako volite slana peciva da grickate evo predloga za fino hrckavo pecivo sa sirom koje će te ukrasiti sa čeri paradajzom. Poigrajte se sa testom zabavite i napravite pecivo kao iz pekare..




Potrebno je:

600 gr. brašna
3 jaja
300 ml mleka
1 kašika šećera
malo soli
200 gr sira
semenke susama
30 gr. kvasca
120 gr maslaca

Potrebno je:

Potopiti kvasac u mlako mleko, dodati šećer, 2 jaja, i brašno so, pa umesiti srednje tvrdo testo da bude glatko. Pokriti i ostaviti na toplo da poraste.








 Naraslo testo razmesiti na radnoj površini, pa podeliti na 5-6 loptica.
 Prvu lopticu razviti oklagijom   namazati malo maslacom pa preklopiti kao knjigu i ostaviti na stranu. 




Uzetu drugu lopticu i nju razviti pa i nju namazati i u sredinu staviti prethodnu  savijenu jufkicu pa preklopiti  preko nje razvijeno testo. Tako uraditi sa ostalim lopticama .





Testo razviti oklagijom izrezati na kocke pa nožem za picu iseći  kao na slici. Sir izgnječiti i staviti belance i izmešati pa staviti sir




Spojiti po dve ivice isečene i pritisnuti u sredinu praveći cvet.


Umutiti žumance pa premazati pecivo a u sredinu staviti po jedan čeri paradajz. Posuti semenkicama krupnom solju. 



Ostaviti malo da poraste, pa peći na 200 stepeni C oko 20 min da lepo porumeni... 



Evo dobili ste divno pecivo kao iz pekare .Uživajte!


No comments:

Post a Comment