Bakina kuhinja - fina kremasta čokoladna torta
Brza fina čokoladna torta namenjena početnicima, jako jednostavna i lagana za spremanje, brzo se sprema ukus fantastičan
Potrebno je:
700 gr keksa
200 gr šlag pene
200 gr maslaca ili margarina
200 gr šećera
100 gr čokolade
100 gr ml. oraha
kafa turska ili instant
2-3 kašike gustina
750 ml. mleka
1 vanilin šećer
malo šećera u prahu
300 ml vode
malo ruma
Priprema:
Mleko staviti da se kuva dodati šećer po želji, vanilin šećer, i čokoladu. Kad mleko provri i čokolada se istopi dodati gustin i skuvati čokoladnu kremu. U to dodati mleven orah, pa staviti da se ohladi. U maslac dodati 2-3 kašike šećera u prahu pa umutiti penasto.
Kad se ohladi krema izmešati je sa umućenim maslacom, dodajte ako volite nekoliko kapi ruma i izmešajte da dobijete lepu penastu kremu.
U šerpicu staviti 300ml. vode pa zakuvajte kafu.
Kroz kafu provucite
keks pa ga redjajte u poslužavnik, preko keksa stavite nekoliko kašika kreme i razvucite po celoj površini. Zatim opet keks
sve do utroška kreme. Završite sa keksom. Ostavite da se dobro prohladi pa ukrasite šlagom ili već čime želite. Sladite se ...
No comments:
Post a Comment