Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, December 19, 2023

Ipak je ovako najbolja kad se prelije, pravim je stalno i prosto se otimamo za nju

Ipak je ovako pita najbolja kad se prelije, pravim je stalno i prosto se otimamo za nju


Potrebno je:
200 gr sira
500 gr tanjih gotovih kora
100 ml kisele vode
1/2 praska za pecivo
1 kaška kisele pavlake
50 ml ulja
3 jaja
200 ml jogurta

Priprema


Izmešati sir i pavlaku dodati malo prašaka za pecivo .


U činiju sipati kiselu vodu malo praška za pecivo ulje i izmešati, Raširiti prvu koru na sto pa je premazati kiselom vodom i uljem.


Staviti drugu preko pa i nju premazati. Na dno staviti puni kašiku sira pa raširiti do kraja i uviti u tanku rolnicu.



Redjati u okrugli podmazani pleh ili obložen i podmazan pek papirom. U posutu razbiti jaja, dodati jogurt i 1/2 praška za pecivo i malo ulja . Sve žicom malo izmutiti pa preliti preko pite.



Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta, Tako je dobra socna vrhunska. Uživajte!


https://www.youtube.com/watch?v=hB17T-BFlT4


No comments:

Post a Comment