Bakina kuhinja- zdrava kremasta čorbica od tikvica
Potrebno je:
1 praziluk
2 šargarepe
1 manji celer
1 paprika ( može iz zamrzivača)
1 veća tikvica
1 veći krompir
1 kašiočica suvog začina
,malo bibera mlevenog
peršunov list
po želji malo krotona
ulje
Za sos :
1 kašika kisele pavlake
3 čena belog luka
Priprema:
jednu šargarepu izrendati i malo propržiti na ulju.
Dodati seckan praziluk. šargarepu na krugovve, seckanu papriku pa se pržiti oko pet minuta.
Dodati na kocke tikvicu i krompir na kockice. Naliti vodom da ogrezne. Kuvati 40 minuta.
Dodati začin po želji ml. biber. Štap blenderom izblndati povrće. U posudu staviti pavlaku i izdrobljen beli luk i malo posoliti.
I to izblendati štapom. Sipati u tanjir čorbicu i dodati kašičicu sosa od belog luka, Dodati i peršunov list. Ukus je neodoljivo dobar
https://www.youtube.com/watch?v=xXrjcvUx-QU
No comments:
Post a Comment