Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, November 27, 2022

Probajte ovu fantastičnu štrudlu, puna čokolade, veoma lagana za pravljenje vrhunskog ukusa

Probajte ovu fantastičnu štrudlu, puna čokolade, veoma lagana za pravljenje vrhunskog ukusa


Potrebno je:

 300 ml mleka
15-20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje + 1 žumance
30 ml. ulja ili 50 gr maslaca
korica limuna
500-550 gr brašna
100 gr čokolade (ja sam stavila mlečne)
2 pune kašike kakaa

Priprema:

U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati. Ostaviti da zapeni. 



U vanglicu sipati kvasac, dodati mlako mleko, jaje i žumance, ulje,  ili maslac, korica limuna brašno, so i zamesiti mekše testo. Testo dobro izlupati varjačom ili mikserom da bude glatko. 


Podeliti na dva dela pa u jedan dodati kakao i ponovo ga preraditi. Pokriti loptice da narastu 20 minuta. Prvo oklagijom razviti svetle teso u pravougaonik pa čokoladno koje stavljamo na svelo i još malo razvijemo oklagijom.



 Donji deo iseći na tanje trake dužine 15 cm pa ih uviti oko svoje ose. Na drugi deo staviti rendanu čokoladu pa testo urolovati u rolnicu i malo premazati uljem.



 Ostaviti da poraste 15 minuta pa premazati žumancetom i poprskati još malo uljem. Peći na 180 stepeni C oko 50-sat vremena. Pokriti da se ohladi i uživati u    čokoladnom ukusu. 


https://www.youtube.com/watch?v=Yc0tTyZU9IM

No comments:

Post a Comment