Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, January 17, 2022

Ovo nismo pravila na kanalu, čupave piroške zaiste nešto predobro

Ovo nismo pravila na kanalu, čupave piroške zaiste nešto predobro


Potrebno je:
200 ml. mleka
100 ml mlake vode
15 gr kvasca
2 kašičice šećera
30 ml. maslinovog ulja
450 gr brašna
soli
džem
mrvice hleba svežeg
3 kašike kačkavalja
šećer u prahu
vanilin šećer

Priprema:

U mlaku vodu staviti šećer i izmrvuti kvasac da zapeni, Sipati u vanglu mlako mleka, dodati nadošli kvasac kvasac, maslinovo ulje, brašno  i so i sve dobro izjednačiti. Ostaviti da testo poraste pokriveno na toplom 30 minuta. .


Stari hleb izmrviti sredinu na hartiju pa u njega ubaciti 2 pune kašike sitno narendanog kačkavalja pa izmešati.


 Testo nadošlo istresemo na sto pobrašnjiven, malo ga premesiti pa razviti  1.5 cm debljine u pravougaonik. Iseći  na manje pravougaonike i u svaki staviti po malo džema , presviti pa prstima sastaviti ivice i malo rukama  napraviti valjak.


 Svaki valjak isprskavi prskalicom sa vodom pa uvaljati u mrvice hleba. Redjati u pleh obložen pek papirom. Pokriti da poraste 20 minuta pa peći na 220 stepeni C pa smanjiti na 180 i peći oko 35-40 min. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom. Fantastično mekane i šuškave. uživajte.



No comments:

Post a Comment