Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, January 25, 2022

Ljubitelji deserta - prelep recept sa fantastičnim sastavom za ruske šubare (kape)

Ljubitelji deserta - prelep recept sa fantastičnim sastavom za ruske šubare (kape)




Potrebno je za biskvit:
4 jaja
100 gr šećera
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike čokoladnog mleka
5 punih kašika brašna
1 kašika kakaa
1 kašika rendane čokolade
 1 prašak za pecivo

Za fil je potrebno :

500 ml mleka
100 gr šečera
1 vanilin
1 puding od slatke pavlake
1.5 kašike gustina
100 gr maslaca

Potrebno je još:
100 gr čokolade
1 kašika ulja
60 gr kokosa 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i rendanom čokoladom. 

Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15 -20 minuta. Ohladjen vaditi biskvit sa manjom okruglom čašom  Skuvati puding zasladiti po želji pa ohladiti. 




Maslac umutiti sa malo šećera pa ubaciti u hladan puding i izmešati, Mazati kašičicom sa dosta krema izrezan biskvit i lepiti sa drugim praznim. 

Namazati krem i spolja pa uvaljati u kokos. čokoladu istopiti dodati ulje izmešati i preliti kapice. Ostaviti da se stegnu i sladiti se.. Prelepe..Krema ostaje tako da se može praviti dupla mera


https://www.youtube.com/watch?v=-jVGwePUpKA

No comments:

Post a Comment