Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, January 8, 2022

Dobra stara štrudla na malo drugaliji način, nije teško korak po korak

Dobra stara štrudla na malo drugaliji način, nije teško korak po korak



Potrebno je za testo
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
300 ml mleka
korica limuna
30 ml maslinovog ulja
3 žumanca
550 -600 gr brašna
50 gr suvog groždja (u rumu)
malo soli

Nadev;

250 . 300 gr mlevenih oraha
3 belanca
3-4 kašike šećera

Priprema:
U malo mlakog mleka izmrviti kvasac sa kašičicom šećera. Ostaviti da zapeni. U vanglu  staviti žumanca dodati kvasac, koricu limuna, Suvo groždje iscedjeno iz ruma. 


Dodati maslinovo ulje brašno malo soli. Zamesiti mekše testo.  Testo mesiti 5-6 minuta da buder glatko. Pokriti da odmara sat vremena na sobnoj temperaturi.  Umutiti belanca sa šećerom pa ubaciti mleverene orahe i izjednačiti. 


Istresti na sto testo pa podeliti na dva dela.  razviti prvi deo u obliku pravougaonika pa ga premazati sa polovinom oraha. Uviti u štrudlu. Staviti u podmazan pleh. 



Tako uraditi i sa drugim delom. Pokriti folijoj i krpom da odmotr 30 minuta na sobnoj temperaturi.


Premazati žumancetom. Rermu uključiti na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni C peći štrudlu  oko sat vremena. Na polovini pečenja pokriti odozgo. Pečenu pokriti krpom da se ohladi Seći hladnu Vrhunska


https://www.youtube.com/watch?v=4Yh4kg8k-b4

No comments:

Post a Comment