Bakina kuhinja- uživala sam praveći ovaj divan recept, lepinje na plotni naših baka
450 gr brašna
15 gr kvasca
1 kašićica šećera
soli malo
100 ml jogurta
100 ml mlake vode
Priprema:
Rastopti kvasca u malo vode oko 50 ml. dodati šećer pa kad zapeni sipati u vanglu. Dodati vodu. i jogurt smlačen zatim ulje i deo brašna i so.
Dobro izraditi testo da nema grudvica . Dodavati ostatak brašna i rukama ili mikserom sve izjednačiti da testo bude mekše i glatko.
Ostaviti ga da odmori 30 min pa ga istresti na sto koji smo malo pobrašnjivili. Iseći na nekoliko delova pa rukama formirati loptice koje treba ostaviti na pobrašnjivenom stolu pokriveno 10 min. Svaku lopticu rukama ilo oklagijom razviti i redjati na veći poslužavnik.
Opet pokriti da odmore 15 minuta na toplom. Veći teflonski tiganj ili veću plotnu na drva staviti lepinju pa okretati na 1-1.5 min nekoliko puta da zarumene. Jako su mekane mogu se puniti oduševiće te se.
No comments:
Post a Comment