Bakina kuhinja - to je kolač koji sam davno tražila takva finoća ukusa
Potrebno je:
3 jaja
100-150 gr šećera
150 gr brašna
1 prašak za pecivo
100 gr mlevenog maka
100 gr suvog groždja
250 ml jogurta
1 kašika kisele pavlake
100 ml maslinovog ulja
malo cimeta
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati vanilin šećer, brašno sa praškom za pecivo ulje i sve dobro izjednačiti. Pleh 24 cm okrugli obložiti pek papirom pa sipati 2/3 testa u pleh i rasporediti
.U ostali deo testa dodati mleveni mak , zatim suvo groždje malo cimeta i izmešati lagano. Sipati na svetli deo u plehu i rasporediti kašikom.
Peći na 200 stepeni C oko 45-50 min.. Kad se ohladi u plehu izvrnuti i skinuti papir i posuti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom. Uživajte u prelepom ukusu.
https://www.youtube.com/watch?v=ZB9iaxrxj3M
No comments:
Post a Comment