Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, December 30, 2019

Bakina kuhinja - vasina torta i komplet ručak

Bakina kuhinja - KOMPLETAN RUČAK SA DESERTOM


Bela čorbica




Potrebno je:
500 gr pilećeg mesa ( može i junetina)
puno povrća
zrna biber
malo suvog začina
2 kašike kisele pavlake
1 žumance

U lonac staviti pileće meso dodati povrće, šargarepum celer pašknat, karfiol, list celera, zrno bibera mala glavica crnog luka i ostaviti ida kuva na tihij vatri.

Kad se skuva izvaditi rešetkom meso povaditi meso i isitniti.

U činiju staviiti žumance i pqavlaku i žicom izmešati. Dodavati po malo čorbe koja vri  nekolilo kutlača i onda vratiti  sve u čorbu. 



Dodati meso, so biber peršunov list..Čorbica je gotova

Sarma

Potrebno je:
700  gr. mlevenog mesa
150 gr suve slanine
300 gr suvih rebara
 100 gr pirinča
glavica crnog luka
4 čena belog luka
začin
tucana paprika
aleva paprika
kašika masti
listove lorbera
listovi kiselog kupusa


Priprema:
Priprema:
Na masti propržiti crni i beli luk dodati seclanu slaninu , zatim začin, papriku jednu i drugu, biber izmešati i dodati u mleveno meso koje ne pržimo. Sve dobro izjednačiti rukama. Vaditi kašikom i zavijati u listove kiselog kupusa sarme.



Redjati u dublju šerpu uspravno a u sredinu staviti suva rebra i lorber. 



Naliti vodom pa šerpu sa  sarmom kuvati na tihoj vatri oko 2 sata... 



Uz sarmu obavezno bakina proja...



Vasina torta


Potrebno je:

Za biskvit

7 kašika šećera
8 kašika oraha
2 kašike brašna
7 jaja
malo praška za peciva

Za fil:
 300 gr  mlevenih oraha
4 kašike  prah šećera
mleka malo
100 gr rastopljene čokolade
200 gr maslaca


Priprema: 
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo  orahe  i dobro izjednačiti. 



Peći u plehu 28 cm na 200 stepeni C 20-25 min. Ohladjenu tortu preseći na pola. 
Mlevene orahe popariti  dodati rastoplenu čokoladu i umućen maslac sa 2 kašike prah šećera. Ja sam dodala par kapi ruma. Sve izjednaliti 




Pola fila  staviti u tortu pa poklopiti drugom polovinom i premazati drugom polovinom. 




Ukrasiti šlagom, rastopljenom čokoladom ili seckanim orasima i lešnicima. 



Ohladiti 3-4 sata i sladiti se.




Pogača



Potrebno je:

500 ml mleka
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
50 gr margarina
800 gr brašna
200 gr sira
1 jaje
 semenke susama,, krupna so

Priprema:

Rastopiti  kvasac u malo mleka  sa šećerom pa dodati ostatak mleka i brašno i zamesiti sredne tvrdo testo. Ostaviti da odmori i poraste. 



Istresti na pobrašnjien sto i oklagijom istanjiti premazati  omekšanim margarinom i presaviti  testo nekoliko puta. Razviti oklagijom ponovo. Iseći  na kocke. U izdrobljen sir dodati belance i izjednačiti. U svaku kockicu staviti kašičicu sira i uviti u obliku fišeka. Redjati u podmazan pleh ili šerpu. 



Ostaviti pokrivenu pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj pokriti folijom..
https://www.youtube.com/watch?v=inskyLmyczY
  



No comments:

Post a Comment