Bakina kuhinja - KOMPLETAN RUČAK SA DESERTOM
Bela čorbica
Potrebno je:
500 gr pilećeg mesa ( može i junetina)
puno povrća
zrna biber
malo suvog začina
2 kašike kisele pavlake
1 žumance
U lonac staviti pileće meso dodati povrće, šargarepum celer pašknat, karfiol, list celera, zrno bibera mala glavica crnog luka i ostaviti ida kuva na tihij vatri.
Kad se skuva izvaditi rešetkom meso povaditi meso i isitniti.
U činiju staviiti žumance i pqavlaku i žicom izmešati. Dodavati po malo čorbe koja vri nekolilo kutlača i onda vratiti sve u čorbu.
Dodati meso, so biber peršunov list..Čorbica je gotova
Sarma
Potrebno je:
700 gr. mlevenog mesa
150 gr suve slanine
300 gr suvih rebara
100 gr pirinča
glavica crnog luka
4 čena belog luka
začin
tucana paprika
aleva paprika
kašika masti
listove lorbera
listovi kiselog kupusa
700 gr. mlevenog mesa
150 gr suve slanine
300 gr suvih rebara
100 gr pirinča
glavica crnog luka
4 čena belog luka
začin
tucana paprika
aleva paprika
kašika masti
listove lorbera
listovi kiselog kupusa
Priprema:
Priprema:
Na masti propržiti crni i beli luk dodati seclanu slaninu , zatim začin, papriku jednu i drugu, biber izmešati i dodati u mleveno meso koje ne pržimo. Sve dobro izjednačiti rukama. Vaditi kašikom i zavijati u listove kiselog kupusa sarme.
Na masti propržiti crni i beli luk dodati seclanu slaninu , zatim začin, papriku jednu i drugu, biber izmešati i dodati u mleveno meso koje ne pržimo. Sve dobro izjednačiti rukama. Vaditi kašikom i zavijati u listove kiselog kupusa sarme.
Naliti vodom pa šerpu sa sarmom kuvati na tihoj vatri oko 2 sata...
Uz sarmu obavezno bakina proja...
Potrebno je:
Za biskvit
7 kašika šećera
8 kašika oraha
2 kašike brašna
7 jaja
malo praška za peciva
Za fil:
300 gr mlevenih oraha
4 kašike prah šećera
mleka malo
100 gr rastopljene čokolade
200 gr maslaca
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo orahe i dobro izjednačiti.
Peći u plehu 28 cm na 200 stepeni C 20-25 min. Ohladjenu tortu preseći na pola.
Mlevene orahe popariti dodati rastoplenu čokoladu i umućen maslac sa 2 kašike prah šećera. Ja sam dodala par kapi ruma. Sve izjednaliti
Pola fila staviti u tortu pa poklopiti drugom polovinom i premazati drugom polovinom.
Ukrasiti šlagom, rastopljenom čokoladom ili seckanim orasima i lešnicima.
Ohladiti 3-4 sata i sladiti se.
Pogača
Potrebno je:
500 ml mleka
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
50 gr margarina
800 gr brašna
200 gr sira
1 jaje
semenke susama,, krupna so
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mleka sa šećerom pa dodati ostatak mleka i brašno i zamesiti sredne tvrdo testo. Ostaviti da odmori i poraste.
Istresti na pobrašnjien sto i oklagijom istanjiti premazati omekšanim margarinom i presaviti testo nekoliko puta. Razviti oklagijom ponovo. Iseći na kocke. U izdrobljen sir dodati belance i izjednačiti. U svaku kockicu staviti kašičicu sira i uviti u obliku fišeka. Redjati u podmazan pleh ili šerpu.
Ostaviti pokrivenu pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj pokriti folijom..
Potrebno je:
500 ml mleka
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
50 gr margarina
800 gr brašna
200 gr sira
1 jaje
semenke susama,, krupna so
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mleka sa šećerom pa dodati ostatak mleka i brašno i zamesiti sredne tvrdo testo. Ostaviti da odmori i poraste.
Istresti na pobrašnjien sto i oklagijom istanjiti premazati omekšanim margarinom i presaviti testo nekoliko puta. Razviti oklagijom ponovo. Iseći na kocke. U izdrobljen sir dodati belance i izjednačiti. U svaku kockicu staviti kašičicu sira i uviti u obliku fišeka. Redjati u podmazan pleh ili šerpu.
Ostaviti pokrivenu pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj pokriti folijom..
https://www.youtube.com/watch?v=inskyLmyczY
No comments:
Post a Comment