Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, December 31, 2019

Bakina kuhinja - trik kako džigerica da bude mekana kao puter

Bakina kuhinja - trik kako  džigerica da  bude mekana kao puter (liver like putter)




Potrebno je
600 gr džigerice
300 ml svežeg nekuvanog mleka
300 gr brašna
4 čena belog luka
100 ml belog vina
peršunov list
začin suvi ili so
ulje


Priprema:

Džigericu iseći na tanko pa je potopiti u mleko naročito kad se radi o junećoj i svinjskoj džigerici. Najbolj da prenoći u frižideru ili bar 2-3 sata-. Izvaditi ocediti i obrisati u salvete. 




Provući kroz brašno. Pržiti u ulju i dodati malo vina. 



Pržiti oko 5 min Prženu džigaricu redjajte u šerpu posolite ili pospite začinom i peršunovim listom . 






Pokriti poklopcem da odstoji.  .





 Služiti uz  pire

No comments:

Post a Comment