Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, October 7, 2019

Bakina kuhinja - kako se prave noklice za pileći paprikaš

Bakina kuhinja - kako se prave noklice za pileći paprikaš




Potrebno je:

1 par pilećih bataka
1 glavica crnog luka
1 kašila masti
2 šargarepe
2 zelene paprike
5 krompira
1 paradajz
aleva paprika
so, biber
peršunov list


Noklice:
2 jaja 
brašno
1 kašika ulja

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan luk, šargarepu i papriku. Dodati alevu papriku i piletinu kao i krompir na kocke. 




Doliti vode i  kuvati da se meso skuva. Izmeriti dva jaja koja smo razbili pa toliko u jaja dodati brašna i kašilu ulja. 



Dobro izmućkati   žicom i ostaviti u frižider 15 min. 



U skuvani paprikaš malom kašičicom vaditi testo i spuštati u čorbicu. Kuvati 10 min poklopljeno. 



Na kraju dodati oljuštrn paradajz i peršunov list.




 Posoliti i pobiberiti. Naš paprikaš je gotov. Uživajte... Prijatno..

No comments:

Post a Comment