Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, June 25, 2019

Bakina kuhinja - vrhunski zdrav sirup od višanja korak po korak

Bakina kuhinja - vrhunski zdrav sirup od višanja korak po korak



Potrebno je: 
višnje
šećer


Priprema:

Višnje oprati ostraniti peteljke i izvaditi koščice. U koliko želite ostaviti u zamrzivač spakujte u kese i zatvorite tako da das se višnje zamrznu  u što tanjem sloju. 





Ako pravitie sok dobro rukama izgnječite višnje pa ih procedite ako nemate ideju kako pogledajte Video.



 Izmerite sok pa toliko dodajte toliko šećera i dobro izmešajte. Stavite na šporet da provri i skinite penu. 




Flašice dobro oprati pa sitati prevreli sok i zatvoriti metalnim zatvaračem. 

Rernu uključite na 90 sdtepeni C i u hladnu rernu stavite flaše a rerna neka bude uključena 90 min. 









Ostavite flaše do ujutru a  onda ih spakujte u police... Tako pasterizovan sok može stajati više godina....

No comments:

Post a Comment