Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, December 15, 2018

Bakina kuhinja - kolač sa grizom kruškama i karamelom

Bakina kuhinja - kolač sa grizom kruškama i karamelom



Potrebno je:
3 jaja
200 gr šećera + 100 gr.
1 kašika rendane čokolade
100 gr griza
100 gr. brašna
1 prašak za pecivo
50  ml. ulja
4-5 krušaka
kockica margarina
šaka seckanih oraha
rum šeće kesica

Priprema:

Umutiti jaja sa 100 gr šećera dodati čokoladu, griz , brašno sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izjednačite. U manju šerpicu istopite 200 gr šećera da se pretvori u karamel pa dodajte margarin i dobro izjednačite.



 Pleh obložite pek papirom  i sipajte karamel. Kruške očistite podelite na pola i izvadite semenke. poredjahte po karamelu okrenute na dole. Izmedju dodajte još malo voća (  ja sam dunje iz slatkog) i pobacajte šaku krupno seckanih oraha. Odozgo sipajte umućeno testo i rasporedite. 




Precite na 190 stepeni C oko 35 - 40 min. pospite rum šećerom ili umućenim šlagom.. 




Sladite se prelepo sočno..

No comments:

Post a Comment