Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, December 16, 2018

Bakina kuhinja- integralni hleb za mini pekare može i za rernu

Bakina kuhinja- integralni hleb za mini pekare može i za rernu


Potrebno je:


480 gr pšeničnog integralnog brašna
150 gr raženog brašna
150 gr heljdinog brašna
1  ravna kašičica soli
2 kašike maslinovog  ulja
kesica kvasca
500 ml.  vode

Priprema:
U mini pekaru sipati najpre vodu dodati soli, heljdino i rašženo brašno, ulje. Na sredini napraviti  rupu i sipati kesicu kvasca. 


U meniju izabrati br 3 ( za Gorenje) pritisnuti dugme za tamniji hleb i start. 



Posle 3 sata dobićete divan integralni hleb, sa malo jačom koricom i mekanom sredinom. Hleb možete peći i u rerni.



 Zamesite ga kao svaki hleb neka poraste 30 min premesite i stavite u pleh i pustite da ponovo naraste oko 20 min. 













Peći na 180 stepeni C oko 50 min

1 comment:

  1. I mene to zanima? Pravila sam po videu i u pekari i ostao je ziv unutra a korica ispecena?

    ReplyDelete