Bakina kuhinja- integralni hleb za mini pekare može i za rernu
Potrebno je:
480 gr pšeničnog integralnog brašna
150 gr raženog brašna
150 gr heljdinog brašna
1 ravna kašičica soli
2 kašike maslinovog ulja
kesica kvasca
500 ml. vode
Priprema:
U mini pekaru sipati najpre vodu dodati soli, heljdino i rašženo brašno, ulje. Na sredini napraviti rupu i sipati kesicu kvasca.
U meniju izabrati br 3 ( za Gorenje) pritisnuti dugme za tamniji hleb i start.
Posle 3 sata dobićete divan integralni hleb, sa malo jačom koricom i mekanom sredinom. Hleb možete peći i u rerni.
Zamesite ga kao svaki hleb neka poraste 30 min premesite i stavite u pleh i pustite da ponovo naraste oko 20 min.
Peći na 180 stepeni C oko 50 min
I mene to zanima? Pravila sam po videu i u pekari i ostao je ziv unutra a korica ispecena?
ReplyDelete