Bakina kuhinja - punjena čamac pogača fantastičan recept
Potrebno je:
15 gr kvasca
2 jaja
malo soli
oko 500 gr brašna
200 ml mleka
50 ml ulja
150 gr sira
100 gr šunkarice
3 kisela krastavčića
1 kisela paprika
1 kašika šećera
Priprema
Zamesiti meko testo u koje će te staviti mlako mleko, kvasac, šećer, jaja, so, malo ulja i brašno. Testo ne mnogo trvrdo ali glatko ostaviti da odmara oko pola sata na sobnoj temperaturi. Za to vreme spremiti nadev za pogaču. Izdrobiti sir najbolje feta, dodati belance seckanu šunkaricu, krastavčiće i na kockice papriku. Sve lepo izjednačiti. Naraslo testo razviti pa vaditi male korofnice u sredinu saviti fil saviti i spojiti krajeve i napraviti mali čamac, Redjati u podmazan pleh. Pokriti krpom da odmori oko 10 min namazati žumancetom može i neka semenka i peći na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 oko 40 min.. Uživajte u ovoj zaista prelepoj pogači i prijavite se na kanal Bakina kuhinja https://www.youtube.com/watch?v=qsnkUcypef8
No comments:
Post a Comment