Bakina kuhinja - posna projara koja osvaja na prvi zalogaj
Odličan recept za posne dane, ali i dobra ideja kao predjelo za slavsku trpezu. Posna projara veoma lako se priprema, rasresita je i fina i lepo se seče. Poslužiti je možete takođe i za doručak ili večeru, a uz dodatak kiselih krastavčića i ajvara svojim ukusom osvaja već kod prvog zalogaja.
Potrebno je:
3 čaše od jogurta projnog brašna
50 ml. ulja
10 gr kvasca
1/2 kesice praška za pecivo
kisela voda
soli
4 kisela krastavca
nekoliko kašika ajvara
Priprema:
Na dno staviti trećinu smese pa naseckane kisele krastavčiće rasporediti, zatim opet smesu brašna pa ajvar nekoliko kašika, i rasporediti i na kraju završiti sa smesom brašna. Ja sam stavila odozgo malo i susama .
Peći na 200 stepeni C 40-45 min. ako je proja deblja kao moja. Ako je pleh veći proja će se brže ispeći i biće tanja.
Uživajte u ovom božanstvenom ukusu rastresite proje koja će Vas osvojiti na prvi zalogaj...
No comments:
Post a Comment