Bakina kuhinja -posna pita sa jabukama za početnike
Još jedan ukusan desert koji će osim topline, u vaš dom uneti predivan miris. Sočan nadev od jabuka, suvog grožđa i cimeta uvijen u tanko testo. Reč je o posnoj piti s jabukama sa gotovim korama za početnike, ali i sve one koji nemaju mnogo vremena da spremaju domaće kore. Izuzetno lako se priprema, a sastojci su svima poznati i dostupni.
Potrebno je:
1/2 kg gotovih tankih kora
4-5 jabuka
šećer po potrebi
cimet
100 gr. suvog groždja
ulje
vanilin šećer
prah šećer za posipanje
Priprema.
Raširiti prvu koru i malo je premazati uljem, preko nje drugu pa rasporediti rendane jabuke saviti krajeve i uviti u rolat. Pleh obložiti pek papirom i slagati rolnice.
Odozgo iz premazati uljem i peći na 200 stepeni C 25 - 30 min. Posuti prah šećerom i vanilin šečerom..
Sladiti se sočnom mirisnom pitom...
No comments:
Post a Comment