Bakina kuhinja- punjeni plavi patlidžan pravi specijalitet
Potrebno je:
1 glavica crnoga luka
1 jaje
4 čena belog luka
4 plava patlidžana
1 crveni paradajz
1 manja šargarepa
ulje, so peršunov list ml. biber
200 ml kisele pavlake
1 zelena paprika može ljuta
200 gr suve slanine
suvi začin
rendan kačkavalj
Priprema:
Na ulju ispržiti sitno seckanu suvu slaninu, dodati crni luk seckan, šargarepu jedan oljušten i seckan paradajz i papriku seckanu. Dodati soli, izgnječen beli luk, suvoga začina, sitno seckanog peršunovog lista, ml, bibera. Jaje izmešati sa pavlakom pa i to dodati.
Plavi patlidžan preseći na pola po dužini izdubiti pa i to usitniti nožem na kocke pa dodati u fil. Sve to izjednačiti i puniti naš patlidžan.
Odozgo se može narendati kačkavalj i posuti susam. Ukoliko Vam je ostala suva slanina nasecite komadiće i stavite odozgo.
Peći na 200 satepeni C 30-40 min Ovako spremljen patlidžan je stvarno fantastičanog ukusa i pravi je specijalitet
Prijatno dragi moji!
No comments:
Post a Comment