Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, August 3, 2017

Bakina kuhinja - bakine mekane lepinje somuni

Bakina kuhinja - mekane lepinje somuni


Potrebno je:
300 mlake vode
30 gr kvasca svežeg
1 k.k. šećera
400 -500 gr brašna
malo soli
2-3 kašike ulja

Priprema
Rastvoriti kvasac u malo mlake vode, dodati šećer, pa kad se kvasac istopi, dodati ostatak vode, ulje i brašno  kao i so i zamesiti glatko testo ne mnogo tvrdo.






Pokriti da naraste, pa ga razmesiti i podeliti na jednake loptice oko 200 gr.  Pokriti krpom i ostaviti da stoje 10 minuta. 



Zatim svaku lopticu rukama rastanjiti  u obliku tanjira. 




U pleh staviti pek papir, i posuti brašnom i poredjati somune pokriti krpom i ostaviti 10 min. 




Rernu ugrejati na 250 stepeni C pa peći oko 15 -20 min. Temperaturu možete smanjiti na 200 kasnije.



 Kad se somuni ispeku izvaditi iz rerne i pokriti ih krpom i ostaviti malo da se odmore. Mekani kao duša i spremni su za naše, pljeske, kobaje, ćevape itd...

No comments:

Post a Comment