Bakina kuhinja - kako spremiti domaći suvi začin
Potrebno je:
600 gr šargarepe
300 gr paškanata
1 veći celer koren
list peršuna i celera
so
Priprema
Šargarepu celer i paškanat oprati i oljuštiti, samleti na mašini za meso ili usitniti u secku , a lišće nožem iseći sitno . Ukoliko je toplo vreme sušiti napolju.
Ja sam sušila na čaršavu na suncu i osušilo mi se za jedan dan. Može se sušiti i u rerni u tepsiji. Na dno tepsije stavi se folija i rasporedi seckano povrće najbolje svako posebno. Sušiti oko sat vremena na 70 stepeni C.
U toku sušenja promešati. Ukoliko je potrebno još sušiti da postane suvo. Izmeriti suvo povrće i na tu težinu dodati toliko soli ( ja sam dodal upola manje. )
Dobila sam 200 gr suvog začina i stavila 100 gr soli. Spakovati u teglu i držati u frižideru.
No comments:
Post a Comment