Bakina kuhinja - voćni mafini sa breskvama
Potrebno je:
400-500 gr brašna
30 gr kvasca
1 kašika šećera
malo soli
300 ml mleka
Nadev:
1 puding malina
200 ml. mleka
2 kašike šećera
300 gr kriški bresaka
50 gr suvog groždja
Priprema:
Zamesiti testo sa kvascem šećerom mlekom i brašnom, dodati i malo soli, Testo mora biti srednje tvrdo i glatko, ostaviti da poraste pa razviti 1 sm. i vaditi čašom krofnice. Malo ih rukom razvući i obložiti kalupe mafinija. Na dno staviti 1 kašičicu suvog groždja. Puding skuvati u mleku u koji ste dodali po želji šećera. Malo ga prohladiti pa stavljati po kašiku u mafini preko suvog groždja. Preko pudinga utisnuti kriške breskvi. Pokriti malo da poraste pa peći na 200 stepeni C oko 30 min.
Jako su dobri sočni, ne mnogo slatki meni i dejki su se baš dopali. Odozugo možete staviti prah šećer zamirisan vanilin šećerom.
No comments:
Post a Comment