Bakina kuhinja- čorbica sa pirinčem i povrćem melem za dušu
1 glavica crnog luka
ulje,biber
1 čen belog luka
1 paprika zelena
1 kocka kupusa svežeg
peršun list
100 gr graska
100 gr boranije
1 krompir na kocke
50 gr. pirinča
2 šargarepe na kolutove
1 paškanat na kocke
Priprema:
Luk iseći na sitno i propržiti na ulju dodati šargarepu i pašknat kao i papriku na sitno isečenu pa i to prodinstati, zatim dodati kupus seckan i šargarepu kao i buraniju i grašak na kraju dodati opran pirinač.
Naliti vodom i kuvati oko pola sata da se povrće skuva. Dodati začin biber seckan peršunov list i čen belog luka. Probati ako je potrebno dodati soli.
Naša čorbica je gotova Čorbicu najbolje služiti mlaku zaista je melem za dušu fantastična...
Bako svi su vas recepti prelepi redovno vas prarim danas sam kuvala supicu od karfiola nadam se da je prelepa
ReplyDelete