Bakina kuhinja - urmašice stari dobri recept naših baka i nana
Potrebno je:
1 žumance
180-200 gr brašna
120 gr. maslaca
1 kašika šećera
1 kašika pavlake
na vrh noža sode bikarbone
za sirup:
700 gr. šećera
2 vanilin šećera
1 ceo limun
500 ml. vode
Priprema:
Umutiti maslac sa žumancetom, šećerom i pavlakom pa dodati oko 200 gr brašna ( ja sam dodala malo manje) testo mora biti malo mekše, zatim ga dobro izraditi rukom, pa ga ostaviti na hladnom oko pola sata.
Testo premesiti i vaditi loptice oko 20 gr. veličine, pritisnuti na rende (oštar deo)- U sredinu stavite pola jezgre oraha savite i spojte ivice. Okrenute ga i redjajte u podmazan pleh. Peći oko 25 min da lepo porumene.
U šerpu sipati šečer dodati 500 ml. vode pa kuvati da se dobije lep gust sirup, dodati na krugove limun i na kraju vanilin šečer.
Pečene urmašice preliti vrućim sirupom. Posle pola sata ih okrenuti na drugu straanu da lepo upiju.
Potrebno je:
1 žumance
180-200 gr brašna
120 gr. maslaca
1 kašika šećera
1 kašika pavlake
na vrh noža sode bikarbone
za sirup:
700 gr. šećera
2 vanilin šećera
1 ceo limun
500 ml. vode
Priprema:
Umutiti maslac sa žumancetom, šećerom i pavlakom pa dodati oko 200 gr brašna ( ja sam dodala malo manje) testo mora biti malo mekše, zatim ga dobro izraditi rukom, pa ga ostaviti na hladnom oko pola sata.
Testo premesiti i vaditi loptice oko 20 gr. veličine, pritisnuti na rende (oštar deo)- U sredinu stavite pola jezgre oraha savite i spojte ivice. Okrenute ga i redjajte u podmazan pleh. Peći oko 25 min da lepo porumene.
U šerpu sipati šečer dodati 500 ml. vode pa kuvati da se dobije lep gust sirup, dodati na krugove limun i na kraju vanilin šečer.
Pečene urmašice preliti vrućim sirupom. Posle pola sata ih okrenuti na drugu straanu da lepo upiju.
No comments:
Post a Comment