Lovačke šnicle, probajte ovu lepotu. Gala ručka za sve koji znaju da uživaju u zalogaju
Potrebno je:
4 snicle svinjske...juneće
malo brašna
1 kesica mariniranih pečurki
2 kašike kisele pavlake
4 čena belog luka
3 kašike crnog vina
1 kašičica origana
1 grančica ruzmarina
1 kašika maslinovog ulja
so biber po ukusu ulje
Priprema:
Snicle iseći tanje ne treba lupati. U činiju sipati maslinovo ulje, dodati izdrobljena 2 bela luka, vino, origano,seckan ruzmarin, i na kraju so biber po ukusu. Izmesati dobro.
Uvaljati u marinadu i pokriti folijom.
Ostaviti 2 sata u frižideru.Svaku šniclu uvaljati u brašno . Pržiti u tinjagu u malo ulja u sopstvenom soku na tihoj vati bar 30 minuta, Zapeći sa obe strane.
Izvaditi u tanjir a u tiganj staviti pečurke pa ih kratko propžiti I tu dodati 2 čena belog luka, Ubasciti pavlaku i 2-3 kašike vode izmešati i kad provri skloniti. Preliti šnicle i tople servirati
https://www.youtube.com/watch?v=iL27ZTFGimw
No comments:
Post a Comment