Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, May 30, 2024

Isprobajte na ovaj nači ispeći mladi krompip prste će te polizati

Isprobajte na ovaj nači ispeći mladi krompip prste će te polizati



Potrebno je:

1 kg mladog krompira
krupne soli
maslinovo ulje
malo ruzmarina 
malo bosiljka
malo slatke ml paprike
ml biber
3 čena belog luka na listiće

Priprema. 
Krompir oprati i očistiti  pa ga po sredini zaseći po malo ne sasvim do kraja kao harmoniku. 






 Dodati začine nabrojane zatim  ulje i listiće beloga luka izmedju. 




Istrljati rukama svaki krompir pa ga poredjati u  pleh peći na 220 stepeni C pokrivenog 15 minuta otkriti pa peći da lepo porumeni i omekne. 



Servirati toplo uz salatu i čorbicu. Ja sam spremila paradajz čorbicu

Evo recept za čorbicu:

U šerpicu narendajte šargarepu sipajte malo ulja pa propržite sipati 200 ml kuvanog paradajza i 350 ml vode. Ubaciti suvi začin pa kad provri ubaciti tersteninu Na kraju dodati peršunov list
https://www.youtube.com/watch?v=0KZVwReAkvw




No comments:

Post a Comment