Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, March 10, 2024

Kako skuvati kačamak na starinski način, onako na "masni" polazi voda na usta

Kako skuvati kačamak na starinski način, onako na "masni" polazi voda na usta

Potrebno je:

350-400 ml vode
soli
1 lonče od 300 gr brašna
50 gr suve slanine
3 kašike sitnijih čvaraka
2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
50 gr sira
po želji kiseljo mleko

Priprema:

Staviti u šerpu vodu posoliti pa kad provri polako dodavati  brašno i celo vreme mešati na tihoj vatri. Kačamak peći oko 4-5 minuta. 



U činiju staviti kajmak ili pavlaku pa rasporediti  po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu. 



Kad se slanina isprži da bude rež dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati ravrjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamača.



 Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir može malo i kiselog mleka. Ko mu može odoliti voda curi na usta preukusno.. Prijatno!!!
https://www.youtube.com/watch?v=fhHPuzdnNOU



No comments:

Post a Comment