Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, December 13, 2023

Kako ja kuvam klot pasulj da mirise cela kuca

Kako ja kuvam klot pasulj da mirise cela kuca



Potrebno je:
400 gr pasulja
veca glavica crnog luka
1 koren celera
2 kašike ulja u kuvanje pasulja
1 sargarepa
lovorov list
 malo zrna bibera
 1 mala glavica crnog luka
1 glavica belog luka
1 ravna kasika brasna
ulja
1 kasicica ml paprike
ml biber
1 kasika zacinapersunov list

Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda pa u u jednoj manjoj kolicini vode pustiti da provni. Ocediti i opet oprati i naliti hladnu vodu, 




Ubaciti veliku glavicu seckanog  crnog luka, secenu šargarepu, lovorov list i malo zrna bibera. Dodatn na kocke celer i 2-3 kasike ulja. Po zelji staviti jednu ljutu suvu papriku 




Kuvati poklopljen na tihoj vatri, Kad se skuva napraviti zaprsku. U tiganj sipati ulja pa ubaciti sitno seckan crni luk pa malo pržiti i dodati brašno i izdrobljen beli luk. 



Kad luk dobije krem boju ubaciti ml. papriku i ml biber. Dodati kašiku suvoga zacina- Ako treba staviti so. Ostaviti 2 minuta da jos vri pa ubaciti seckan persunov list .Vrhunski!!
https://www.youtube.com/watch?v=-4yzc3URyUI

No comments:

Post a Comment