Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, May 26, 2023

Brže do lisnatog testa, nema preklapanja -peciva slana i slatka

Brže do lisnatog testa nema preklapanja -peciva slana i slatka



Potrebno je:

200 gr maslaca ili margarina
1 jaje
1 kašika ulja
1 kašičica šečera
1 kašičica sirćeta
250 ml vode
malo soli
3 lončeta od 250 gr brašna
180-200 gr margarina  omekšanog

Prilog 

sir, voće kulen kačkavalj

U činiju staviti brašno dodati   jaje,ulje, sirće,so šećer i vodu i zamesiti glatko testo. Ostaviti u frižideru da odmori 20-30 minuta da se ohladi. Omekšati margarin. 



Testo podeliti na 4 dela obraditi pa staviti u kese da se još  malo ohladi u zamrzivaču oko 30 minuta. 




Razviti prvu lopticu što tanje i premazati margarinom i saviti na oklagiju pa preseći na pola pa presaviti testo da dobiješ mali paketić staviti u zamrzivač .

 Može ostati da se zamrzne ili razviti i koristit ga po želji. Ja sa pravila rolnice sa kulenom, kiflice sa kačkavaljem i  trougliće sa sirom. 


Peći na 220 stepeno 25-30 minuta, Fantazija uživajte.. 

https://www.youtube.com/watch?v=Gmn2pB6PMj8



No comments:

Post a Comment