Bakina kuhinja- ako ste ljubitelj hrskavih šnicli evo najboljeg recepta
Potrebno je:
pileće šnicle
3 jaja
soli
1 kašičica belog luka
30 ml ulja
1 kašika soja sosa
1/2 kašičice crvene ml. paprike
1 kašika kisele pavlake
1 kesa kornifleksa
100 gr kukuruznog skroba
Priprema:
Meso iseći na tanje šnicle pa izlupati izmedju folije. Posoliti, U činiju sipajte ulje, dodajte beli luk, papriku, soja sos, pavlaku i sve izjednačite.
U drugu činiju sipajte kukuruzni skrob, U treću umutite jaja i posolite. Kornifleks dobro oklagijom izgnječiti. Šnicle uvaljajte u skrob pa u umućena jaja i kornifleks.
Redjati u podmazan pleh.
Poprskati malo još uljem i peći u rerni na 220 stepeni C 30 minuta, Spolja hrskavo unutra fino mekano meso sjajnog ukusa .
https://www.youtube.com/watch?v=2mvRWNFa2jU
No comments:
Post a Comment