Posna pita, veoma tražena-blitva. šampinjoni, praziluk i fantastičan ukus
Potrebno je:
8 listova tankih kora
1 praziluk
250 gr šampinjona
1 veza blitve
ulje
kore
Na ulju pržiti sečen praziluk, kad malo omekne ubaciti na listiće šampinjone i dinstati da omeknu.
Na kraju dodati secenu blitnu.
Posoliti ili staviti suvog začina. Koru raširiti pa premazati uljem. Staviti drugu koru pa pa je premazati uljem. Staviti trću koru pa na nju raširiti nadev. Pokriti četvrtom korom i po njoj raširiti nadeva.
Saviti ivce i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim rolatom.
Premazati uljem i peći na 200 stepeni C 40 minuta da korice lepo porumene. Iseći i poslužiti prohladjene..tako ukusno.
https://www.youtube.com/watch?v=-r1cYcTGMFI
No comments:
Post a Comment