Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, May 17, 2022

Ovo je zaista jako jednostavno za sve početnike. fina penasta pogača sa sirom

Ovo je zaista jako jednostavno za sve početnike, fina penasta pogača sa sirom


Potrebno je :
300 ml mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
 malo soli
300 ml. ulja
200 gr sira
malo susama

Priprema:

U malo mleka  dodati kvasac i šećer. Kad zapeni sipati u vanglu, dodati ostatak mleka, ulje žumance. Dodati malo brašna pa so i dobro izmešati. Dodavati  brašno da se dobije mekše testo (oko 550-600 gr)  pa dobro obraditi rukama, varjačom ili mikserom. Testo  pokriti da odmori 30 minuta. Sto podmazati sa malo ulja pa podeliti testo na dva dela, jedno veće i  1 manje. Manje pokriti folijom da se ne suši. Veće testo razvući oklagijom u pravougaonik. 



Donji deo iseči na trake dužine oko 15 cm. Na gornji deo staviti nekoliko kašika sira po širini pa uviti u rolat.. Pleh obložiti pek papirom pa uvijeno  rolnicu staviti do ivice i sspojiti, Na spajanju od testa napraviti manju mašnicu oa prebaciti na delu spajanja. 



Razviti manji deo u pravougaonik testa  pa i njega  premazati sirom, ovoga puta celu površinu. Uviti u rolat  pa rolat poseći na manje rolate. . Isečene rolate poredjati u unutrašnji deo testa, a u sredinu staviti jedan veči rolat. 



Pokriti da odmori pa podmazati žumencetom  i peći na 180 stepeni C oko 40 minuta. Pokriti da  se ohladi pa  uživati u prelepom ukusu..


https://www.youtube.com/watch?v=Lp1MfY-SPKA

No comments:

Post a Comment