Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, November 3, 2021

Bakina kuhinja- ovako su mnogo bolje, pohovane faširane šnicle

Bakina kuhinja- ovako su mnogo bolje, pohovane faširane šnicle


Potrebno je:

350 gr ml. mesa
1  glavica crnog luka
3 čena belog luka
malo mlevene crvene i tucane paprike
soli bibera
ulje
3 jaja
100 gr prezli
4 kašike brašna hlebnog

Priprema:

U mleveno mešano meso dodajte sitno seckan crni luk i beli, izgnječen beli luk,. biber so, paprika jedna i druga i sve dobro izjednačiti rukama.



 Ruke premažite uljem i uzimati  kuglice mesa pa malo istanjiti, provući kroz brašno, jaja i utapkati u prezle. Redjati u pleh. 
U uži tiganj ili šerpu sipati za pola cm ulja, pa pržiti šnicle u  ulju na tihoj vatri po 5-6 min na svakoj strani. 

Vaditi na upajujuću  papirnu salvetu. Kao prilog odlučite sami 

https://www.youtube.com/watch?v=_hAqOLAD6fY


No comments:

Post a Comment