Bakina kuhinja- krompir može na razne načine ali ovako je pravi užitak
Potrebno je
4 veća krompira
100 gr šunke
50 gr sira
100 gr kisele pavlake
2-3 čema belog luka
malo peršunovog lista
malo kačkavalja rendanog
3 jaja
malo ulja
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci ali ne sasvim da se prekuva, skinuti ljusku pa preseći na pola. Izdubiti sredini u jednu činiju. Šunku iseći na kockiece kao i sir.
Jaja izmutiti malo žicom, dodati izdubljen krompir iseckanu šunku i sir,izdrobljen beli luk, peršunov list .
Ubaciti i kiselu pavlaku i rendan kačkavalj i sve zajedno izjednačiti. Kašikom puniti krompir rasporediti masu.
Peći na 220 stepeni oko 40 -50 min da lepo porumeni. Fantastična užina ili večera nije vam potrebaj hleb.. prelepo..Uživajte..
No comments:
Post a Comment