Sjajne krofne kiflice koje se tope, zagrizi i nema ih...fantastično
Potrebno je:
20 gr svežeg kvasca
550-600 gr brašna
1 kašičica šećera
malo soli
2 jaja
30 ml ulja maslinovog
60 gr maslaca
160 gr sira
Priprema:
U malo mleka mlakog rastzmrviti kvasac pa dodati kaščicu šećera i ostaviti da nadodje. U činiju sipati ostatak mlakog mleka dodati kvasac, 1 jaje , ulje, brašno so pa zamesiti glatko mekše testo.
Testo podeliti na 4 loptice. Dvaku kopticu razviti u krug i premazati maslacom pa je prekriti drugom pa je premazati,, pa trećom premazati i četvrtom koju ne mažemo.
Pokriti 10 mi. Razviti što tanje i iseći na 12 trouglova . Premazati svaki trougao maslacom staviti fil od sira u koji ste stavili belance i uviti kiflice.
Pokriti da odmori 15 min pa premazati žumancetim i posuti susamom .Peči na 180 stepeni C oko 35 min da porumene.
Vrhunske
https://www.youtube.com/watch?v=zil1xHYbyeg
No comments:
Post a Comment