Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, October 17, 2021

Prava gozba ukusa i mirisa . Kako ispeći meso u kesi da ostane fino mekano i sočno fantastičan recept

Prava gozba ukusa i mirisa. Kako ispeći meso u kesi da ostane fino mekano i sočno fantastičan recept




Potrebno je:

meso piletina ili svinjetina

Za premazivanje

so. začini za piletinu 
ulje nekoliko kašika
1 kašičica senfa
1 kašika soja sosa
4 čena izdrobljenog belog luka
malo origana
čili
malo bibera
1 kašičica ml. crvene paprike

Priprema :
Sve sastojke izmešati  pa premazati meso i poredjati u kesu. Kao prilog možete u ostatak marinade naseći krompir, šargarepu crvenu svežu papriku . 


Ja sam dodala i par kolutova domaće dimljene kobasice. Sve izmešati i rasporediti u sredinu kese, Saviti otvor mogu se vezati i  izbušiti je da izlazi para. 



 Kesu staviti na rešetku koja stoji u plehu.Peći na 240 stepeni C oko 50 min pa izvaditi otvoriti kesu ili je odozdo malo izbužiti da se ocedi u pleh višak tečnosti. 



Vratiti u rernu i peći još dok sve ne porumeni. služiti toplo.





 Prava gozba ukusa i mirisa.
https://studio.youtube.com/video/IYAiKBXDJGo/edit

No comments:

Post a Comment