Bakina kuhinja- pečene krofne koje kad probate nećete nikad više pržiti
Potrebno je:
600 gr brašna
350 ml. mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
2 kašika ulja
malo korice limuna
Priprema
Izmrviti kvasac, dodati šećer, mleko koricu limuna, brašno so i zamesiti glatko testo.
Ostaviti da testo poraste oko 30 min. na sobnoj temperaturi..
Razviti testo 1 cm. i vaditi čašom ili kalupom za krofne male krofnice. Izvaditi na manjim kalupom, krofne koje ste isekli pa krugove staviti na cele krofnice.
U sredunu staviti po želji slatki ili slani nadev. Ja sam stavila po smokvu iz tegle (kuvano slatko od smokava). Može staviti po želji džem, sir, krem i td
.Pokriti da malo odmore pa ih premazati žumancetom u koji ste stavili 1 kašiku mleka i ulja.
https://www.youtube.com/watch?v=K8YdawXMVos
No comments:
Post a Comment