Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, October 21, 2021

Za sve ljubitelje bukovače evo odličnog recepta

Za sve ljubitelje bukovače evo odličnog recepta

Bukovača je vrsta gljiva je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima jod, selen, fosfor, gvožđe, kalijum, cink. Snižava holesterol  i jača imunitet..


Potrebno je:

250 gr bukovača

1/2 praziluk

1 veća paprika sveža

2 čena belog luka

peršunov list

so..biber..maslinovo ulje

Priprema:

 

Na ulju propržiti na kolutove praziluk ne mora sitno i  propržiti. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti a onda na kocke papriku.

Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost


 Ako pečurka nije mekana dodati malo vode pa je dinstati da omekne i ispari tečnost. 

Na kraju ubaciti so..biber , seckan beli luk i peršunov list.  Naše pečurke su gotove. Meso im nje ravno. 

Ja sam servirala uz kuvan krompir a Vi po želji. Uživajte dragi moji u svakom zalogaju...Prijatno!

https://www.youtube.com/watch?v=SA8-rNI8j48

No comments:

Post a Comment