Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, September 15, 2021

Svi volimo pite na brzinu, evo jedne sa tankim korama za baklavu

Svi volimo pite na brzinu, evo jedne sa tankim korama za baklavu





Potrebno je:

 500 gr tankih kora
100 gr mlevenih oraha
100 gr mlevenog maka
mleveni šećer za orah i mak
3-4 jaja zavisi od krupnoće
4 kašike šećera za jaja
4 kašike griza
1 kiselo mleko
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo50 ml. ulja
malo mleka za orah i mak
100 gr suvog groždja

Priprema:,

Umutiti jaja sa sa šećerom dodati griz za praškom za pecivom, kiselo mleko vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti.. Svaku koru premazati sa malo umućenim  jajima i grizom. i stavljati jednu preko druge. 


Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koje poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji. 




Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. 


Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni C oko sat vremena.


 Na sredini pokriti folijom.Seći kad se ohladi uživajte..
https://www.youtube.com/watch?v=uyDpBO2BFh0






No comments:

Post a Comment