Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, September 4, 2021

Bakina kuhinja- trouglići sa mesom šukavi pa još preliven,i daju ovoj piti na kvalitetu i posebnost

Trouglići sa mesom šukavi pa još preliven,i daju ovoj piti na kvalitetu i posebnost..


Potrebno je:


350 gr mlevenog mesa
tanke kore
1 glavica crnog luka
1 jaje
1 kašika k. pavlake
biber..so
malo crnene paprike
ulje

Preliv:

1 jaje
1 kašika kisele pavlake
malo mleka
malo kačkavalja

Ispržiti meso sa sitno seckanim crnim lukom, pred kraj dodati soli, bibera i malo crvene paprike. Skinuti sa vatre dodati pavlaku i jaje pa izmešati. 







Koru raširiti na sto pa je malo poprskati uljem Na kraju kore u ćošku staviti kašiku mesa pa preklapati koru a zatim je savitati i formirati trougao kako je prikazan u filmu. 



Redjati u manji pleh. 


U istu činiju gde je bili meso razbiti jaje dodati pavkalu malo rendanog kačkavalja i malo mleka i izmešati. Preliti trougliće.Odozgo možete po želji još malo narendati kačkavalja.  



Peči na 200 stepeni C oko 40 min. Seći toplo. Tako hrskava, ukus neopisivo dobar... Vredi probati fantastičan doručak, užina ili večera...Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=AHpEZNzkI9Q

No comments:

Post a Comment