Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, June 16, 2021

Bakina kuhinja- zašto je ovaj najkremastiji i najbolji kolač sa kajsijama

Potrebno je:



Za biskvit


3 jaja
3 kašike šećera
5 kašika brašna
1 kašika mlevene plazme
50 ml. ulja
200 ml kiselog mleka
1 prašk za peciva

I još je potrebno:


800 gr. zrelih kajsija

I još:
2 pudinga od slatke pavlake
50 gr maslaca
4 kašike šećera
500 ml. mleka


Priprema:


Umutiti jaja sa šećerom , dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mlekoi sve dobro izmešati. 

Pleh  24 cm obložiti pek  papirom . Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.

 


 Puding skuvati u mleku, dodati šećer.  U vruć naseći kocke maslaca i izjednačiti . Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohladjenog pudinga pa rasporediti pola kajsija. 



Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min. 
https://www.youtube.com/watch?v=evNyK2f22TI

No comments:

Post a Comment