Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, May 25, 2021

Bakina kuhinja - tačan sastav za heljdine palačinke, hranljive,bogate vlaknima mekane odlicnog ukusa

Bakina kuhinja - tačan sastav za heljdine palačinke fine mekane kao duša

Brašno od heljde odlično je za vaše zdravlje jer je bogato ugljenim hidratima, a osim toga ne podiže nivo glukoze u krvi i bogata je vlaknima. Iz tog razloga je pogodna za korišćenje kod osoba koje imaju problema sa varenjem




Potrebno je:

100 gr heljdinog brašna
200 gr belog brašna 
2 jaja
400 ml kisele vode
soli i malo šećera po želji
ulje maslinovo

Priprema. 


U ćiniju sopati grašno, dodati jaja soli i kiselu vodu. Može se dodati i malo ulja. Sve dobro žicom izmešati. 


Tiganj za palačinke podmazati ugrejati dobro i ssipati po jednu kutlaču testa na sredinu pa ga okretati da se testo razlije.




 Peći sa jedne i druger strane da se zapeče. 



Kao prilog služiti  po želji
Opširnije  :Video recept https://www.youtube.com/watch?v=-zZkHFlkq7c

No comments:

Post a Comment