Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, November 29, 2020

Bakina kuhinja- kako spremiti riblju čorbu

Bakina kuhinja- kako spremiti  riblju čorbu



Potrebno je:

1-2 riblje glave 
malo ribljeg mesa
riblja iznutrica ( ako je šaran)
prvrće šargarepa, pašknat, celer ..
1 glavica crnog luka
2 zelene paprike
2 paradajza ili šoljica iz flaše
lovorov list
crvena mlevena i tucana paprika.
.ulje so biber  peršunov list
1 kašika kukuruznog skroba ili brašna

Priprema:
Riblje glave skuvati zajedno sa nekoliko parčića mesa od šarana. Luk iseckati i propržiti na malo ulja dodati jednu rendanu ili na kockice šargarepu  



I ostalo povrće iseckati pa propržiti, i malo izdinstati. Dodati  oguljen paradajz isečen na kocke ,papriku mlevenu kao i tucanu naliti vodu i dodati skuvanu i očišćenu ribu. 


Kuvati oko pola sati dodati začin i mleven biber. Umutiti kašiku kukuruznog skroba ili brašna sa malo vode pa dodati čorbi da dobije malo gustinu. 





Gotovoj čorbici dodati i seckani peršunov list. 
Napomena: Uz gotovu čorbu servirati i sirće ili limun ..
Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=nAEsIbpYnh0


No comments:

Post a Comment