Bakina kuhinja- kako spremiti riblju čorbu
Potrebno je:
1-2 riblje glave
malo ribljeg mesa
riblja iznutrica ( ako je šaran)
prvrće šargarepa, pašknat, celer ..
1 glavica crnog luka
2 zelene paprike
2 paradajza ili šoljica iz flaše
lovorov list
crvena mlevena i tucana paprika.
.ulje so biber peršunov list
1 kašika kukuruznog skroba ili brašna
Priprema:
Riblje glave skuvati zajedno sa nekoliko parčića mesa od šarana. Luk iseckati i propržiti na malo ulja dodati jednu rendanu ili na kockice šargarepu
Riblje glave skuvati zajedno sa nekoliko parčića mesa od šarana. Luk iseckati i propržiti na malo ulja dodati jednu rendanu ili na kockice šargarepu
I ostalo povrće iseckati pa propržiti, i malo izdinstati. Dodati oguljen paradajz isečen na kocke ,papriku mlevenu kao i tucanu naliti vodu i dodati skuvanu i očišćenu ribu.
Kuvati oko pola sati dodati začin i mleven biber. Umutiti kašiku kukuruznog skroba ili brašna sa malo vode pa dodati čorbi da dobije malo gustinu.
Gotovoj čorbici dodati i seckani peršunov list.
Napomena: Uz gotovu čorbu servirati i sirće ili limun ..
Prijatno!
Napomena: Uz gotovu čorbu servirati i sirće ili limun ..
Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=nAEsIbpYnh0
No comments:
Post a Comment