Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, November 27, 2020

Bakina kuhinja- integralni baget sa semenlkama kako je hrskav

Bakina kuhinja- integralni baget sa semenlkama kako je hrska

Ako stre ljubitelj integralnog hleba kao što je baget pa još sa semenkama evo sjajnog recepta koga morate probati i uživati u njegovoj hrskavoj korici. Pa da vidimo kako se pravi...



Potrebno je:

300-350  ml mlake vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
350 gr brašna belog
100 gr integralnog  pšeničnog
50 gr  integralnog raženog 

Priprema:

U vodu izmrviti kvasac i ubaciti šećer i 2 kašike brašna i sve dobro izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu ubaciti brašno i so i zamesiti testo  i obraditi ga rukom  dosta dugo da postane glatko. Pokriti da odmori oko 40 min  . 



Razvući na sto i obraditi rukama preseći na 2  loptice izvaljati u dugačke rolnice dužine pleha.


 Pleh obložiti pek papirom pa svaku rolnicu staviti u pleh ali malo zgužvati papir kao harmoniku da se baget ne dodiruje. 



Pokriti da odmori 30 min. poseći nakoso oštrim nožem. Četkicom vodom premazati delove što nisu sećene i posuti obilno semenkama. 



Peći oko 50 min da hle bbude reš pečen.. Uživajte u divnom zvuku hrskavosti kad se seče..


Obožavam...

https://www.youtube.com/watch?v=ZqdDWkF8r4M


No comments:

Post a Comment