Bakina kuhinja - šta spremiti sredom i petkom 3 recepta (posno)
Potrebno je:
Krompir
600 gr krompira
malo suvog začina
bibera
aleva paprika malo
1 kašika belog luka u granulama
ulje
kesica supe sa pečurkama
Priprema:
Krompir očistiti iseću na na listiće. Dodati malo suvog začina ili soli bibera ulje alevu papriku i izmešati.
Podmazati pleh i istresti u pleh. U činiju istresti kesicu praha za supu sa pečurkama dodati beli luk i 200 ml vode . Izmešati sa žicom i preliti. Još malo pouljiti i peći na 220 stepe C oko 40 min.
Paradajz čorba:
U šerpu sipati 1 litar vode dodati malo začina ili soli, ulja malo 200 ml kuvanog paradajza. Ubaciti jednu zelenu papriku i listove celera koje pred kraj kuvanja izbacimo.
Kad provri ubaciti testeninu kuvati 10 min i ili već šta želite. Dodati peršunov list i poklopiti. Čorbica je gotova..
Pita sa jabukama i svežim groždjem bez šećera
Izrendati nekoliko jabuka, dodati cimeta i izmešati..Tanke gotove kore raširiti jednu na sto pouljiti pa dodati drugu preko nje.
I nju premazati uljem i dodati šaku rendanih jabuka Ubaciti šaku suvog groždja i jedan manji opran grozd zrna pa pobacati po jabukama.
Uviti i redjati u podmazan pleh. Svaku rolnicu premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 35 min da porumeni. U koliko želite možete jabuke zasladiti medom.
No comments:
Post a Comment